Blog, Cink, Minerali

Cink je nevjerojatan: Osam razloga koji će potvrditi zašto!

Cink se nalazi posvuda u našem tijelu: u našim stanicama, tkivima i organima, no, najviše cinka nalazi se u mišićima i kostima. Dobrobiti cinka često nisu dovoljno istaknute, ali to je mineral neophodan za naše zdravlje.

Nedostatak cinka dovodi do lošeg rasta i razvoja djece, smanjenog libida, gubitka kose. Također, može dovesti do gubitka apetita, umora, razdražljivosti, sporog zacjeljivanja rana i infekcija.

Evo 8 nevjerojatnih načina na koje cink poboljšava naše zdravlje:

1. Cink povećava vaš seksualni nagon

Ako vam je libido smanjen, to može biti znak da imate manjak cinka. Kliničke studije su povezale nedostatak cinka s niskim nivoom testosterona kod muškaraca i niskim estrogenom kod žena.

2. Cink pomaže u poboljšanju stanja kože

U dermatološkoj studiji utvrđeno je da cink pomaže u uklanjanju akni (prištića). U spomenutoj studiji, prištići su se smanjili sa 100% na 15%, nakon primjene cink sulfata.

3. Kompleks cinka pomaže bržem zacjeljivanju i zacjeljivanju rana

Nedostatak cinka usporava zacjeljivanje rana i infekcija, stoga je optimalan unos cinka bitan za zaštitu kože. U nedavnoj studiji dokazano je da se lokalno korištenje cinka pokazalo boljim od oralne terapije u zacjeljivanju kožnih rana i poticanju rasta novog sloja kože.

4. Cinkov oksid je najsigurnija zaštita od sunca

Dugo se ljeti oslanjamo na razne kreme za sunčanje kako bismo zaštitili kožu od sunca. Međutim, neki od tih proizvoda sadrže tvari upitnog učinka na našu kožu.

Cinkov oksid je učinkovita alternativa jer djeluje kao zaštita od sunca, stvarajući fizičku barijeru između kože i štetnih sunčevih UV zraka.

5. Dnevna doza cinka jača vaš imunološki sustav

Prema European Journal of Immunology, našim tijelima je potreban cink za aktiviranje T-stanica, limfocita koji reguliraju naš imunološki sustav i napadaju zaražene ili kancerogene stanice.

6. Tablete cinka pomažu u zaštiti od prehlade

U studiji objavljenoj u Journal of the American Pharmaceutical Association, znanstvenici su zaključili da cink može smanjiti trajanje i težinu simptoma prehlade. Rezultati su se pokazali pri korištenju cinka, unutar 24 sata od pojave simptoma prehlade.

7. Bori se protiv depresije

Neurolozi ističu da neuroni koji reguliraju odgovor mozga i tijela na stres sadrže značajnu količinu cinka. Niska razina cinka u tijelu povezana je s povećanom učestalošću depresije. Nedavno istraživanje pokazalo je da su pacijenti koji su uzimali ovaj mineral u kombinaciji s terapijom antidepresivima značajno smanjili simptome depresije u usporedbi s onima koji su uzimali samo antidepresive.

8. Cink u hrani

Hrana bogata cinkom uključuje: školjke, govedinu, špinat, svinjetinu, sjemenke bundeve, suncokret, leća, slanutak, piletinu, sir, tamnu čokoladu/kakao, zobene pahuljice, mlijeko.

BiVits ® ACTIVA   Cink

Kako biste osigurali potrebnu dnevnu dozu cinka, preporučuje se suplementacija cinkom.

BiVits ® ACTIVA  Cink posebna je formulacija koja osigurava 10 mg cinka u jednoj tableti. BiVits Cink sadrži organski cink citrat, oblik koji osigurava bolju apsorpciju i dostupnost cinka u tijelu.

Bivits Activa Cink

BiVits ® ACTIVA Cink  doprinosi:

  • zaštiti i jačanju imunološkog sustava
  • zdravlju kose, kože i noktiju
  • normalnoj proizvodnji testosterona
  • zdravlju prostate
  • normalnoj plodnosti i reprodukciji
  • protuupalnoj i antioksidacijskoj zaštiti organizma
  • bržoj regeneraciji tkiva
  • normalnom metabolizmu i proizvodnji energije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)