Blog

Za vaš potpuni oporavak – vrhunski antioksidans!

Antioksidans

Oksidativni stres i starenje

“Svatko tko zadrži sposobnost da vidi ljepotu nikada ne stari”, rekao je veliki Franz Kafka.

U potpunosti se slažem, a s liječničke strane dodala bih da onaj tko na vrijeme uvidi prednosti vrhunskih antioksidansa možda neće zaustaviti starenje, ali će svakako usporiti proces.

Danas znamo da nekontrolirani oksidativni stres ubrzava proces starenja, te može biti odgovoran za nastanak brojnih bolesti modernog doba, prvenstveno kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, ali i malignih bolesti.

Antioksidans i oksidativni stres

Iako su mehanizam nastanka i proces oksidativnog stresa vrlo složeni, najjednostavnije bi objašnjenje bilo da se radi o poremećenoj ravnoteži između slobodnih radikala, s jedne strane, i antioksidansa, s druge strane. Povećanje količine slobodnih radikala oštećuje genetski materijal stanice, remeti njenu obranu, oštećuje imunološki sustav organizma i dovodi do nastanka bolesti.

Proces oksidativnog stresa, kao i antioksidansi koji štite od njega, stalna su inspiracija za znanost, a posljednjih godina, od početka pandemije COVID-a, možda je i važnost antioksidativnog djelovanja raznih vitamina i minerala još više doveo u središte pozornosti.

A kad sam već kod COVID-a i antioksidansa, jedna od relativno “dobrih” stvari koje nam je COVID donio je preparat BiVits ACTIVA RECOVERY.

BiVits ACTIVA RECOVERY – vrhunski antioksidans!

BiVits ACTIVA RECOVERY je nastao u želji da pomognemo svima koji su se borili i bore s novom dijagnozom u našoj medicinskoj praksi, a to je POST-COVID. Njegov jedinstveni sastav vitamina, minerala i antioksidansa doprinosi bržem oporavku, a sadrži sve što je potrebno za oporavak organizma od oštećenja izazvanih korona virusom.

No, dobrobiti BiVits ACTIVA RECOVERY pripravka tu ne završavaju. Pod pokroviteljstvom Fonda za inovacionu djelatnost Srbije, tvrtka Abela Pharm je u suradnji s Farmaceutskim fakultetom, u sklopu Katedre za medicinsku biokemiju, pod vodstvom prof. dr. Jelene Kotur Stevuljević, provela istraživanje o tema: “In vitro ispitivanje antioksidativnih svojstava proizvoda BiVits ACTIVA RECOVERY u biološkom matriksu (serumski pul zdravih osoba)”.

Istraživanje je pokazalo ne samo antioksidativno, već VRHUNSKO antioksidativno djelovanje pripravka BiVits ACTIVA RECOVERY.

BiVits ACTIVA RECOVERY – sastav

Što BiVits ACTIVA RECOVERY čini vrhunskim antioksidansom? Njegov jedinstveni sastav!

Prvo, tu je vitamin C. Esencijalni vitamin, koji sudjeluje u mnogim reakcijama imunološkog sustava, povećava proizvodnju leukocita i drugih imunoloških stanica, te djeluje kao snažan antioksidans.

Zatim, vitamin D. Živimo u epidemiji nedostatka vitamina D i zato moramo na vrijeme razmišljati o adekvatnoj suplementaciji. Vitamin D neophodan je za zdravlje naših kostiju, ali i našeg imunološkog sustava. Pojačava imunološki odgovor i proizvodnju određenih imunoloških stanica.

BiVits ACTIVA RECOVERY osim vitamina sadrži i sve potrebne minerale: cink, selen i mangan.

Cink je vitalni mineral, s izraženim antioksidativnim djelovanjem, koji sudjeluje u više od 300 enzimskih reakcija.

Selen je neophodan za adekvatnu funkciju antioksidativnih enzima u jetri. Štiti od oksidativnog stresa, pojačava imunološki odgovor, ali i povoljno utječe na poboljšanje koncentracije i kognitivnih sposobnosti, poput učenja i pamćenja.

Mangan je mineral neophodan za određene enzimske reakcije, ima antioksidativno djelovanje, neophodan je za normalno funkcioniranje mozga i živčanog sustava.

Jedna tableta BiVits ACTIVA RECOVERY preparata sadrži upravo vitamin C, vitamin D, cink, selen i mangan, u preporučenim dnevnim dozama. Međutim, tu nije kraj.

BiVits ACTIVA RECOVERY – jedinstveni antioksidans!

BiVits ACTIVA RECOVERY je jedinstveni preparat, koji osim ove kombinacije vitamina i minerala sadrži i N-acetil cistein. N-acetil cistein je dopunski oblik aminokiseline, cisteina. Neophodan je u stvaranju glutationa, jednog od najjačih antioksidansa današnjice.

Sudjelujući u sintezi glutationa, N-acetil cistein pojačava imunološki odgovor, sprječava nastanak oksidativnog stresa i daljnje oštećenje stanica. N-acetil cistein također pomaže u eliminaciji toksičnih tvari, sprječava ili smanjuje oštećenje jetre i bubrega, djeluje kao ekspektorans, a putem sinteze glutationa sprječava oštećenje pluća.

Mislite na vrijeme o svom zdravlju i uvijek u dogovoru s liječnikom odaberite najbolje za sebe. Ne zaboravite da zdravlje nije odredište, već neprekidno putovanje, a BiVits ACTIVA RECOVERY neka bude vaš VRHUNSKI zaštitnik i saveznik na tom putu.

 

Dr Katarina Bajec

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)